ГоловнаПолітика

Суд не дозволив почати заочне розслідування проти Андрія Клюєва

Клопотання повернули Генпрокуратурі як невідповідне нормам КПК.

Суд не дозволив почати заочне розслідування проти Андрія Клюєва
Фото: http://dt.ua

Печерський районний суд Києва відмовився дозволити Генеральній прокуратурі почати спеціальне (заочне) розслідування проти колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони, екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва.

Про це йдеться в ухвалі суду від 25 січня.

Відзначається, що ГПУ підозрює колишнього секретаря РНБО в незаконному перешкоджанні проведення мітингів із застосуванням фізичного насильства, а також в організації перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів.

15 березня 2016 року було складено повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри Клюєву. Звинувачення стверджує, що суть підозри полягає в незаконних діях Клюєва на посаді секретаря РНБО, що виявилися у виконанні протиправної вказівки колишнього президента Віктора Януковича з розгону активістів Євромайдану в період з 22 по 29 листопада 2013 року.

28 лютого 2014 року Клюєва оголошено в розшук. Служба безпеки встановила, що він перебуває на території Росії.

У травні 2015 року в Укрбюро Інтерполу було направлено матеріали для оголошення Клюєва в міжнародний розшук. Але юристи відмовили в цьому проханні, дійшовши висновку, що справа має "переважно політичний характер".

Своєю чергою суддя Печерського райсуду Віталій Писанець вирішив, що ГПУ направила Клюєву повідомлення про підозру на неправильну адресу. Також суддя вважає, що підозрюваний не перебуває в розшуку за цією кримінальною справою.

Крім того, суд вирішив, що інформація про перебування Клюєва на території РФ є припущенням і документально не підтверджена.

У зв'язку з цим суд повернув клопотання Генпрокуратури як невідповідне нормам Кримінального процесуального кодексу.

Нагадаємо, влітку 2016 року ГПУ провела обшуки у восьми приміщеннях в рамках розслідування "майданівських справ". У тому числі були проведені обшуки в будинках Клюєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram