ГоловнаПолітика

Четвертого підозрюваного у справі ДПЗКУ заарештовано із заставою 20 млн гривень

Напередодні суд обрав запобіжний захід іншим трьом підозрюваним.

Четвертого підозрюваного у справі ДПЗКУ заарештовано із заставою 20 млн гривень
Фото: goodvin.info

Солом'янський районний суд Києва заарештував четвертого підозрюваного в завданні збитків ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація" (ДПЗКУ) з правом внесення застави в розмірі 20 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті Національного антикорупційного бюро.

"Напередодні той же суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави іншим трьом підозрюваним у завданні збитків ДПЗКУ в розмірі понад $60 млн (понад 1,6 млрд грн)", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у цій справі детективи почали в липні 2016 року.

Нагадаємо, НАБУ у вівторок затримало колишнього начальника інформаційно-аналітичного управління ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація" (ДПЗКУ) і представника міжнародного зернотрейдера за підозрою в завданні збитку ДПЗКУ на суму понад $60 млн.

25 січня трьом особам, причетним до завдання збитків ДПЗКУ і затриманим напередодні детективами НАБУ, було повідомлено про підозру. Двох екс-чиновників ДПЗКУ підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України) і прийнятті неправомірної вигоди (ч.4 ст. 368 КК України), скоєних організованою групою (ч.3 ст.28 КК України). Представника міжнародного зернотрейдера, причетного до заподіяння збитків ДПЗКУ, підозрюють в пособництві реалізації корупційної схеми (ч.5 ст.27, ч.3 ст.369, ч.5 ст.191 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram