ГоловнаПолітика

Порошенко оцінив роботу оборонного комплексу в 2016 році на тверду "четвірку"

На озброєння ЗСУ було прийнято 17 нових зразків зброї та військової техніки.

Порошенко оцінив роботу оборонного комплексу в 2016 році на тверду "четвірку"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що оборонний комплекс країни в 2016 році показав свою ефективність, незважаючи на труднощі з фінансуванням, інформує прес-служба глави держави.

"Видатки загального фонду Держбюджету, які становили близько 58% від загального обсягу фінансування були профінансовані на 100%, а видатки спеціального фонду були профінансовані менш ніж на 1%. Але незважаючи на це, протягом 2016-го оборонний комплекс України спрацював на тверду "четвірку", на тверде "добре", - сказав Президент на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

Петро Порошенко нагадав, що в минулому році на озброєння Збройних Сил було прийнято 17 нових або глибоко модернізованих зразків зброї та військової техніки. Серед них новий санітарний бронетранспортер БТР 4-З, новий ремонтний БТР 4-РМ, спеціальна апаратна СА-10У, новий кулемет і багато іншого.

За його словами, у зоні бойових дій також була проведена дослідна експлуатація БТР-3. Крім того, що цей бронетранспортер дуже добре проявив себе під час бойових дій, він має величезний експортний потенціал. Проходить також дослідну експлуатацію і тактико-бойова колісна машина "Дозор-Б".

Особливу увагу Петро Порошенко звернув на те, що державний концерн "Укроборонпром" за рахунок власного ресурсу у минулому році створив низку інноваційних зразків нових ракет, серед яких РС-80, безпілотний авіаційний комплекс "Горлиця", "Фантом". Також були розроблені бойові модулі для бронетехніки, які дуже добре себе показали в бою, додав Президент.

Раніше повідомлялося, що РНБО доручила Кабміну затвердити основні показники оборонзамовлення на 2017 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram