ГоловнаПолітика

Прошенко доручив забезпечити ЗСУ модернізованими танками

"Під час формування державного оборонного замовлення потрібно врахувати всі недоліки, які були в 2016 році".

Прошенко доручив забезпечити ЗСУ модернізованими танками
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко переконаний, що під час формування державного оборонного замовлення мусять бути враховані всі недоліки, які були в 2016 році.

Про це він заявив на засіданні Ради національної безпеки, повідомляється на сайті президента.

"Держоборонзамовлення на 2017 рік ми маємо сформувати з твердим урахуванням тих недоліків, які мало оборонне замовлення 2016 року. Насамперед наголошую на тому, що 81% державного оборонного замовлення - це є загальний фонд держбюджету. І ми твердо переконані в тому, що на сьогодні цей 81% буде гарантовано профінансовано", - підкреслив Порошенко.

"У грошовому еквіваленті - близько 9 млрд гривень це кошти загального фонду держбюджету в 2017 році, причому фінансування має розпочатися вже зараз", - додав президент.

Він також нагадав, що на виконання його доручення формування держоборонзамовлення буде здійснюватися щонайменше на три роки.

Порошенко назвав "цілком справедливою" пропозицію щодо закупівлі зразків озброєння і військової техніки в кількості, що забезпечує так зване "оптове переозброєння" окремих підрозділів. Водночас, за його словами, велику дискусію викликало питання щодо того, що саме потрібно закуповувати.

"У нас постає вибір: або один "Оплот", або 10 глибоко модернізованих і капітально відремонтованих Т-64 або Т-80. Причому "Оплот" будується не менш ніж 18 місяців, а цикл глибокої модернізації Т-80 становить 2,5 місяця. Таким чином, у нас постає питання або танкова рота в повному складі, або один танк", - сказав Порошенко.

"І поки у нас є ресурс терміново треба провести глибоку модернізацію зазначених танків, нам необхідно насамперед забезпечити танкові підрозділи в повному обсязі стовідсотковою комплектацією глибоко модернізованими, капітально відремонтованими машинами за надзвичайно короткий термін", - додав президент.

Нагадаємо, раніше РНБО доручила Кабміну затвердити основні показники оборонзамовлення на 2017 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram