ГоловнаПолітика

Бойко ініціює приєднання до "Опоблоку" Медведчука з ініціативи Москви

В партії може з'явитися третя сторона - Віктор Медведчук.

Бойко ініціює приєднання до "Опоблоку" Медведчука з ініціативи Москви
Фото: Макс Требухов

"Опозиційний блок" близький до розколу на дві окремі групи, наближені до бізнесменів Дмитра Фірташа і - відповідно - Ріната Ахметова. Про це йдеться у матеріалі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Консервація". 

"Офіційна версія: у колишніх партнерів різне бачення майбутнього. Нахмурені нинішніми рейтингами Юрія Бойка, "фірташівські" зацікавлені в дострокових виборах. Тоді як "ахметівські" дивляться на все прагматичніше і налаштовані працювати як "конструктивна опозиція", акуратно підігруючи - де це потрібно - АП, - йдеться в тексті. - Неофіційна, в принципі, співзвучна. За винятком одного "але". Після недавнього свого візиту в Москву (якого вже за рахунком), Юрій Бойко привіз для "ОБ" новину - "нам дають третього партнера". "Третім" виявився Віктор Медведчук. "Ахметівських" це категорично не влаштувало. Не тому навіть, що "міркувати" тепер пропонувалося на трьох, а не на двох, як раніше. Хоча, звичайно, "розмінювати" свої акції на догоду "медведчуківським" вони не мають наміру, і в цілому таке "сусідство" їх не влаштовує. Так і був запущений процес сепарації".

Як пише шеф-редактор LB.ua, крапка, як очікується, буде поставлена на початку нової парламентської сесії шостого або сьомого лютого. Залишилося вирішити юридичні питання - "як не допустити "обнулення" списку в разі, якщо фракція розколюється навпіл".

"На нинішньому етапі мається на увазі поділ не на дві партії, а на дві депутатські групи. "Фірташівську" як і раніше очолюватиме Бойко, "ахметівську" - Новинський. Оформлятися у вигляді окремої партії "ахметівські" не квапляться. "Немає передвиборної ситуації, сенс який?", - кажуть, нагадуючи: "на балансі" у них є бренди "ПР", "Партії миру і розвитку". Багато чого, було б бажання відтворюватися", - йдеться в матеріалі.

"Не виключено, звичайно, в останню хвилину у членів "ОБ" увімкнеться інстинкт самозбереження, "питання Медведчука" замнуть і розлучення ще відстрочать (виходячи з багаторічного досвіду спостережень, можу зазначити: якщо ці громадяни рішення ухвалюють - реалізовують негайно, а тут - вже третій тиждень тягнуть), але повноцінно розбиту чашку вже все одно не склеїти", - резюмує Соня Кошкіна.

Детальніше читайте в матеріалі "Консервація". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram