ГоловнаПолітика

РНБО доручила Кабміну затвердити основні показники оборонзамовлення на 2017 рік

Також РНБО ініціює впровадження програми виробництва боєприпасів і продуктів спеціальної хімії до 2021 року.

РНБО доручила Кабміну затвердити основні показники оборонзамовлення на 2017 рік
Фото: Пресс-служба президента

Рада національної безпеки і оборони доручила уряду затвердити основні показники державного оборонного замовлення на 2017 рік та прогнозні показники на наступні два роки.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

Серед визначених пріоритетів: розробка і виробництво нових зразків озброєння та військової техніки, розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу, збільшення обсягу держгарантій за кредитами та спрощення механізму їх отримання для суб'єктів господарювання, які залучаються до виконання оборонзамовлення.

"Передбачено забезпечити Збройні Сили України та інші військові формування новим перспективним озброєнням і військовою технікою: сучасними ракетними і артилерійськими системами, броньованими ракетними катерами, безпілотними літальними апаратами, бронетанковою технікою, засобами радіоелектронної боротьби і радіолокації, сучасними засобами зв'язку і управління, комплексами розвідки для артилерійських підрозділів, засобами спостереження, прицілювання і нічного бачення, планується також модернізація літаків, вертольотів та іншої військової техніки тощо", - йдеться в повідомленні.

Крім того, передбачено розпочати державну цільову програму створення і освоєння виробництва боєприпасів і продуктів спеціальної хімії до 2021 року.

"Кабінету міністрів доручено, з урахуванням недофінансування оборонного замовлення в 2016 році, внести відповідні корективи до "Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки на період до 2020 року", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, з 2017 року держоборонзамовлення буде прийматися в рамках трирічної програми, а на держконцерн "Укроборонпром" очікує серйозне реформування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram