ГоловнаПолітика

ГПУ підтвердила, що Фучеджі оформив собі пенсію, перебуваючи в бігах

За два роки його дочка зняла з рахунка 158 тисяч гривень. 

ГПУ підтвердила, що Фучеджі оформив собі пенсію, перебуваючи в бігах
Фото: Думская

Печерський районний суду 11 листопада 2016 року заарештував пенсійний рахунок екс-начальника міліції Одеської області Дмитра Фучеджі.

Про це йдеться в коментарі Генеральної прокуратури з приводу публікації в одеському виданні "Думська", яке написало, що Фучеджі після втечі з України оформив собі міліцейську пенсію.

ГПУ підтвердила цей факт. Як виявилося, в жовтні 2014 року службові особи Головного управління МВС в Одеській області подали до Пенсійного фонду документи, заповнені від імені Фучеджі (але не ним самим), для призначення йому пенсії. Головне управління ПФУ в Одеській області прийняло ці документи і призначило Фучеджі пенсію за вислугу років, починаючи з 27 червня 2014 року.

Гроші за нього отримувала дочка. З 7 жовтня 2014 року по 1 жовтня 2016 року їй було видано в Ощадбанку понад 158 тисяч гривень.

У листопаді 2016 року рахунок Фучеджі був заарештований, а в грудні 2016 року була призначена почеркознавча експертиза, яку проведе Київський НДІ судових експертиз.

Головне слідче управління Генеральної прокуратури порушило за цим фактом справу. Воно кваліфіковано за ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Нагадаємо, що Фучеджі працював заступником керівника міліції Одеської області з питань громадської безпеки і особисто був у центрі Одеси 2 травня 2014 року, під час жорстоких зіткнень, які призвели до численних людських жертв. Тоді в результаті зіткнень між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами загинуло 46 осіб, до лікарні звернулося 214 осіб.

Також Фучеджі виконував обов'язки начальника обласного УВС 4 травня 2014 року, коли після штурму міського управління внутрішніх справ міліціонери відпустили затриманих проросійських активістів.

З 15 травня 2014 року він перебуває в розшуку.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram