ГоловнаПолітика

Прем'єр Великобританії пообіцяла підтримувати Україну

Тереза Мей може "взяти на себе роль адвоката європейської безпеки перед новим президентом США" 

Прем'єр Великобританії пообіцяла підтримувати Україну
Фото: d.christiantoday.com

Прем'єр-міністр Великобританії  Тереза Мей пообіцяла і надалі підтримувати Україну.

Про це вона заявила в ході зустрічі зі співголовою групи з міжпарламентських зв'язків з Великобританією Світланою Заліщук, повідомляється на сайті Верховної Ради.

Заліщук звернулася до британського прем'єра з проханням "взяти на себе роль адвоката європейської безпеки і миру в Україні перед новим американським президентом" у контексті її візиту до США. Крім того, Заліщук наголосила на необхідності подальшої військової підтримки України з боку британського уряду.

"Сполучені Штати і Великобританія мають особливі двосторонні відносини, і це ставить Лондон у вигідну позицію серед ключових політичних гравців світу у відстоюванні своїх вимог", - наголошується в повідомленні. 

З моменту зміни керівництва Великобританії в липні 2016 року, після референдуму щодо виходу з ЄС, у глави британського уряду ще не було офіційних зустрічей з представниками української влади.

Нагадаємо, екс-глава МВС Великобританії Тереза Мей 13 липня офіційно стала новим прем'єром Великобританії, отримавши від королеви Єлизавети II пропозицію сформувати новий уряд країни. Зміна уряду сталася через рішення британців вийти з Євросоюзу.

У серпні минулого року в ході телефонної розмови з Петром Порошенком Мей підтвердила, що позиція Британії щодо санкцій проти Росії незмінна: санкції повинні залишатися, поки не будуть повністю виконані Мінські домовленості. Глава британського уряду також зазначила тверду прихильність політиці невизнання анексії Криму.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram