ГоловнаПолітика

Екс-депутат Держдуми від КПРФ дав свідчення проти Януковича

Денис Вороненков у грудні переїхав жити до Києва.

Екс-депутат Держдуми від КПРФ дав свідчення проти Януковича
Денис Вороненков
Фото: http://zampolit.com

Колишній депутат Державної думи від КПРФ Денис Вороненков дав свідчення Генеральній прокуратурі України проти екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє російська газета "Коммерсантъ".

Вороненков у грудні переїхав жити до Києва. У своїх свідченнях він частково підтвердив дані, які ГПУ надав інший колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

Співрозмовник видання повідомив, що Вороненков сам виявив ініціативу і вийшов на генерального прокурора Юрія Луценка.

23 січня Луценко говорив про те, що його відомство допитало двох депутатів Держдуми. Один з них - Ілля Пономарьов, іншого генпрокурор не назвав. "Їх показання свідчать про те, що механізм введення військ РФ на територію України був запущений Кремлем ще в грудні, коли Майдан ще стояв у центрі Києва. Під час візиту Суркова в грудні вже говорилося про ймовірне військове вторгнення", - сказав Луценко.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму й об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram