ГоловнаПолітика

У Харківській області поліцейські почнуть інформувати затриманих і свідків про їхні права

Проект реалізується спільно з посольством США.

У Харківській області поліцейські почнуть інформувати затриманих і свідків про їхні права
Фото: mvs.gov.ua

Харківська ОДА спільно з посольством США дали старт черговому проекту. Східний регіон стане першим в Україні, де реалізують пілотний проект інформування поліцейськими свідків і затриманих про їхні права.

Проект, який реалізується спільно Посольством США, Національною поліцією, Міжнародним фондом «Відродження», Харківською ОДА та громадськими правозахисними організаціями, обговорили 25 січня за «круглим столом».

«Упевнений, що після реалізації цього проекту ви побачите високі стандарти дотримання прав людини і поліцейської діяльності, - зазначив протягом «круглого столу» начальник відділу з правоохоронних питань і боротьби з корупцією Посольства США в Україні Крістофер Сміт. - Спільно з Харківською облдержадміністрацією під керівництвом Юлії Світличної ми реалізуємо ефективні проекти у сфері боротьби з корупцією. І ми бачимо велику перспективу для розширення співпраці в майбутньому».

Голова Харківської ОДА підкреслила, що головна мета нового спільного проекту - повернути довіру громадян до органів влади в цілому і правоохоронної системи зокрема.

«Сподіваюся, цей проект покаже свою ефективність і надалі буде поширений на інші області України», - сказала Юлія Світлична.

Заступник голови Нацполіції України Костянтин Бушуєв зазначив: проект покликаний не тільки збільшити обізнаність громадян щодо їхніх прав, а й стати містком комунікації між жителями Харківської області і поліцейськими.

Нагадаємо, спільно з Посольством США Харківська ОДА втілює в життя низку проектів. Особлива увага приділяється проектам боротьби з корупцією. Наприклад, у вересні 2016-го Юлія Світлична і посол США в Україні Марі Йованович дали старт конкурсу проектів для громадських організацій - «Протидія корупції в Харківській області». У 2017 році в рамках угод із посольством у Харкові планують відрити Регіональний центр надання адміністративних послуг, який створюється за підтримки USAID. Між Харківською ОДА та посольством досягнуто домовленості про подальше розширення співробітництва в галузі безпеки, у правоохоронній, економічній і гуманітарній сферах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram