ГоловнаПолітика

На Чонгарі змонтували вежу для мовлення на Крим

На півострів транслюватимуть сигнал чотирьох радіостанцій.

На півдні Херсонської області 25 січня завершився монтаж 150-метрової вежі для організації FM-мовлення на окупований Росією півострів Крим.

Фото: mip.gov.ua

Про це повідомила прес-служба Міністерства інформаційної політики.

У лютому, коли на вежі встановлять обладнання, сигнал чотирьох українських радіостанцій (перший канал Українського радіо, Meydan, "Крим.Реалії", "Херсон FM") почне сягати Криму. На наступному етапі Україна планує організувати цифрове телебачення.

Фото: mip.gov.ua

"Термін будівництва вежі зайняв близько двох місяців. Весь інший час, близько дев'яти місяців, зайняли роботи з прорахунку і міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти", - заявив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Вежу споруджено в рамках реалізації Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016-2017 роки. 2 грудня 2016 року відбулося закладення першого блоку під об'єкт.

До реалізації проекту залучені Міністерство інформаційної політики України, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Херсонська ОДА, Український державний центр радіочастот, Національна громадська телерадіокомпанія України та інвестор "Телемережі України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram