ГоловнаПолітика

Троян і Крищенко зняли свої кандидатури з конкурсу на посаду голови Нацполіції (оновлено)

Нинішньому керівникові поліції не вистачило близько 20 місяців стажу.

Троян і Крищенко зняли свої кандидатури з конкурсу на посаду голови Нацполіції (оновлено)
Фото: Макс Требухов

В.о. голови Національної поліції Вадим Троян прийняв рішення не продовжувати участь у конкурсній процедурі на посаду голови Національної поліції України.

"Комісія уважно (і це правильно) порахувала мій стаж роботи в галузі права і запросила в мене довідку про сферу діяльності в одній з приватних компаній, у якій працював. Я не готуватиму таку довідку. Моя думка - голова поліції України повинен бути абсолютно легітимним, відповідати всім вимогам Закону - без поправок, дописок і натяжок", - написав Троян у фейсбуці.

"Мені не вистачило близько 20 місяців стажу для беззастережного проходження всіх критеріїв конкурсу. Я це приймаю, і як офіцер не хочу жодних поблажок і допущень", - додав він.

Оновлення. Начальник поліції Києва Андрій Крищенко теж зняв свою кандидатуру.

"Прийняв рішення зняти свою кандидатуру з конкурсу на посаду голови Національної поліції. Як патріот своєї професії не можу ставити під сумнів об'єктивність вибору керівника багатотисячного колективу поліції. В першу чергу це пов'язано з трагічними подіями в Київській області", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, попередня керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе подала у відставку 14 листопада 2016 року. Після цього голова МВС Арсен Аваков доручив виконувати обов'язки керівника Національної поліції її першому заступникові Вадиму Трояну.

Пізніше голова МВС Арсен Аваков оголосив конкурс на нового голову Нацполіції. На нього подалися 64 людини, серед яких Троян, його заступник Костянтин Бушуєв, начальник карного розшуку Сергій Князєв, начальник Головного управління поліції в Києві Андрій Крищенко, начальник Одеського управління поліції Дмитро Головін, Донецького - В'ячеслав Аброськін, Чернігівського - Едуард Альохін і Чернівецького - Сергій Пілігрим. Напередодні стало відомо, що до конкурсу допустили 44 претендентів, ще в п'яти, в тому числі у Трояна, попросили додаткові документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram