ГоловнаПолітика

"Керівництво держави має підтримати "Укрландфармінг", інакше постраждає вся українська економіка", - депутат Мірошниченко

Народний депутат навів як приклад холдинг "Мрія".

"Керівництво держави має підтримати "Укрландфармінг", інакше постраждає вся українська економіка", - депутат Мірошниченко
Фото: ukropua.in.ua

Якщо президент і прем'єр не втрутяться в ситуацію з аграрним холдингом "Укрландфармінг", це згубно позначиться і на аграрному секторі, і на всій економіці країни.

Таку думку висловив народний депутат, член парламентського комітету з питань аграрної політики Іван Мірошниченко.

"Коли власники підприємств такого масштабу виходять з відкритими листами до президента і прем'єра, «в ефір», це означає, що вони випробували всі можливі інструменти. Моя думка: якщо прем'єр і президент не вважатимуть за потрібне втрутитися в цю ситуацію, це спричинить сумні наслідки не тільки для цього підприємства, але і для всього сектора, а, може, і більше", - зазначив парламентарій.

Він наголосив, що підприємство такого масштабу, як "Укрландфармінг", вимагає втручання, об'єктивного аналізу та правильної оцінки. Як приклад він навів холдинг "Мрія",  банкрутство якого згубно позначилося на інвестиційних перспективах українського аграрного ринку.

"Після того, як «Мрія» оголосила дефолт, усьому ринку стало важко залучити в сферу гроші. Виходить, що одне підприємство створило негатив для всіх, причому на роки вперед. Зараз теж немає ніякої необхідності допускати до дефолту. «Укрландфармінг» реструктуризував борги, веде нормальну, враховуючи важкі часи, операційну діяльність. І якщо президент і прем'єр не вникнуть у цю ситуацію, тоді виникає питання - а як ми взагалі керуємо країною і захищаємо вітчизняного товаровиробника", - заявив депутат.

Він нагадав, що компанія "Укрландфармінг" відома в світі, серед її кредиторів - авторитетні інвестиційні фонди і банки з високими рейтингами.

"Усі ж дивляться за цією ситуацією. Можна говорити все, що завгодно, але правду знають усі - чому, з яких причин це сталося. Тому потрібно уважно і швидко втручатися і приймати рішення", - резюмував Іван Мірошниченко.

Нагадаємо, минулого тижня власник агрохолдингу "Укрландфармінг" Олег Бахматюк звернувся до президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням втрутитися в конфлікт з головою Нацбанку Валерією Гонтаревою. Він зазначив, що постійний тиск з боку НБУ загрожує стабільній роботі агрохолдингу, який за 2016 рік виробив продукції на $1,2 млрд (1,5% ВВП), сплатив понад 2 млрд грн податків до бюджетів різних рівнів і виплатив зарплати співробітникам на суму 2,5 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram