ГоловнаПолітика

МЗС закликало Захід заступитися за кримського журналіста Семену

Українцю вручили обвинувальний вирок.

МЗС закликало Захід заступитися за кримського журналіста Семену
Николай Семена

Україна закликає міжнародне співтовариство вплинути на Російську Федерацію з тим, щоб вона припинила переслідування кримського журналіста Миколи Семени та інших українських громадян.

"Журналіст М.Семена переслідується за політичними мотивами. За відстоювання свободи слова. За захист Батьківщини! Засуджуємо незаконні дії окупанта. Закликаємо міжнародних партнерів вплинути на РФ з вимогою припинити переслідування М.Семени та інших українських громадян", - написала речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца в мікроблозі в Твіттері в п'ятницю.

Адвокат Семени Еміль Курбедінов написав на своїй сторінці в фейсбуці, що його підзахисний в п'ятницю ввечері отримав обвинувальний вирок, і незабаром кримінальну справу буде направлено до суду: "Обвинувальний вирок - підсумок досудового розслідування. Після цього справу передають до суду".

Кримське управління ФСБ навесні 2016 року порушило кримінальну справу стосовно М.Семени за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, що вчинені з використанням засобів масової інформації або електронних, або інформаційно-телекомунікаційних мереж, включаючи мережу "Інтернет").

У квітні стосовно Семени було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Семена - журналіст інтернет-проекту "Крим.Реалії", підрозділу "Радіо Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram