ГоловнаПолітика

Кам'янську радіостанцію оштрафували за пісню зі словами "русские идут, ховайтесь"

Пісня пропагує державу-агресора.

Кам'янську радіостанцію оштрафували за пісню зі словами "русские идут, ховайтесь"
Фото: radio.vesti.ua

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 19 січня оштрафувала телерадіокомпанію "МіКомп" із Кам'янського (колишній Дніпродзержинськ) на 44 тис. грн за те, що в її ефірі пролунала пісня російського репера Мота "День и ночь".

Про це пише

УНІАН.

"За результатами позапланової перевірки ТОВ «Телерадіокомпанія «МіКомп» (м. Кам'янське Дніпропетровської області)... є пропозиція визнати порушення. Керуючись статтею 72 Закону України, стягнути штраф 25% [від ліцензійного збору], це 44 тис. грн", - сказав голова регулятора Юрій Артеменко під час засідання.

У тексті пісні, зокрема, є такі слова:

"Русские идут, так что всё, ховайтесь". Крім того, репер співає про те, як він піднімає "бело-сине-красный флаг". Нагадаємо, в кінці грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафував ТОВ "Телерадіокомпанія "Шансон" на 294 тис. грн за пісню Дениса Майданова "Тихий океан" про російський флот.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення отримала право штрафувати теле- і радіомовників відповідно до закону, прийнятого 1 листопада 2016 року. Раніше регулятор міг тільки виписувати попередження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram