ГоловнаПолітика

"ДНР" включила обвинувачених у вбивстві активістів Майдану екс-"беркутівців" у список на обмін заручниками

Україна не піде на цей крок.

"ДНР" включила обвинувачених у вбивстві активістів Майдану екс-"беркутівців" у список на обмін заручниками
Фото: ukrinform.ua

Представники "ДНР" включили кілька колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України "Беркут" в список на обмін заручниками, проте Україна не піде на цей крок. Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт підтвердив, що є запит від "ДНР" про передачу їм екс-"беркутівців", не уточнивши при цьому кількість запитуваних. При цьому він виключив можливість їхньої видачі або обміну, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день ми вважаємо, що цих людей, які скоювали особливо тяжкі злочини під час Майдану, передавати не можна. З кількох причин. Якщо говорити про Мінські домовленості, то ці люди не мають стосунку до агресії Росії проти України ... Якщо говорити по-людськи: якщо ми будемо включати в списки людей, які здійснювали злочини на Майдані, то тим самим ми підтвердимо, що Майдан пов'язаний з агресією Росії, що не відповідає дійсності", - озвучив свою позицію Тандіт.

Він не уточнив кількість і прізвища людей, які здійснювали злочини під час Революції гідності, які є в списку ОРДО. Напередодні суд продовжив арешт екс-беркутівців, звинувачених у розстрілі активістів Майдану, до 17 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram