ГоловнаПолітика

Не може бути й мови про пом'якшення чи скасування санкцій проти РФ, - посол Німеччини

"Україна може і надалі розраховувати на нашу підтримку".

Не може бути й мови про пом'якшення чи скасування санкцій проти РФ, - посол Німеччини
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов провів зустріч з надзвичайним і повноважним послом Німеччини в Україні Ернстом Райхелем.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

"Сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та методи гібридної війни, яку Російська Федерація веде проти нашої країни і країн Європи. Окрему увагу сторони приділили обговоренню геополітичної ситуації, що склалася в результаті агресивних дій РФ", - йдеться в повідомленні.

Секретар РНБО підкреслив, що проблема відновлення оборонного потенціалу є для України пріоритетною.

"Ми багато вже зробили в цьому напрямку, але це питання могло б вирішуватися набагато швидше, якби не було блокування військово-технічного співробітництва з нашими партнерами", - підкреслив Турчинов.

Говорячи про єдність країн ЄС у питанні санкцій проти країни-агресора, Райхель зазначив, що позиція Німеччини полягає в підтримці антиросійських санкцій.

"Не може бути й мови про пом'якшення чи скасування санкцій, оскільки РФ не дотримується Мінських домовленостей. Україна може і надалі розраховувати на нашу підтримку", - заявив посол Німеччини.

Фото: rnbo.gov.ua

Нагадаємо, на економічному форумі в Давосі держсекретар США Джон Керрі порушив питання санкцій проти Росії і оцінив їх вплив дуже високо. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Чи є користь від санкцій проти Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram