ГоловнаПолітика

Росія згідна на озброєння місії ОБСЄ на Донбасі стрілецькою зброєю

При цьому Лавров назвав ідею поліцейської місії такою, що суперечить Мінським угодам.

Росія згідна на озброєння місії ОБСЄ на Донбасі стрілецькою зброєю
Фото: EPA/UPG

Росія згідна на озброєння спостерігачів ОБСЄ, які працюють на лінії зіткнення на Донбасі, стрілецькою зброєю, заявив голова МЗС Сергій Лавров.

"Ми готові на те, щоб збільшити кількість моніторів на лінії зіткнення і на складах, зробити цю присутність цілодобовою і дати можливість спостерігачам носити особисту стрілецьку зброю", - сказав Лавров під час спільної наради з головою ОБСЄ Себастьяном Курцом, передає "Интерфакс".

При цьому міністр відкинув ідею про озброєну поліцейську місію, що її просуває Україна, на Донбасі.

"Якщо під озброєною місією ОБСЄ ви мали на увазі ту ідею, яку зараз вкидають із Києва, мовляв, потрібно збройну поліцейську місію розгорнути на Донбасі, яка забезпечувала б там правопорядок, то ця ідея абсолютно суперечить Мінським угодам", - наголосив Лавров.

За версією Лаврова, в Мінських угодах передбачено, що Україна повинна наділити окремі райони Донбасу правом мати сили правопорядку.

"Тому ніяких збройних іноземних місій для підтримки порядку на Донбасі в цих умовах не потрібно", - заявив він.

Нагадаємо, восени минулого року Україна попросила ОБСЄ розмістити збройні пости на кордоні з РФ. Після цього бойовики пригрозили Україні "повномасштабною війною, в яку будуть втягнуті країни Заходу". Однак російський президент Володимир Путін заявив, що Росія погоджується з пропозицією України розмістити поліцейську місію, але тільки на лінії розмежування, а не на кордоні України з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram