ГоловнаПолітика

НФ зажадав від БПП пояснень у зв'язку з пропозицією Капліна попросити пробачення в Трампа

"Каплін запропонував попросити пробачення в Трампа. Може, і в Путіна попросити?"

НФ зажадав від БПП пояснень у зв'язку з пропозицією Капліна попросити пробачення в Трампа
Фото: nfront.org.ua

Лідер фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Максим Бурбак обурився через заяву депутата від БПП Сергія Капліна про те, що лідери НФ нібито "втягнули Україну в політичний конфлікт зі США".

16 січня Каплін написав у фейсбуці, що вніс на розгляд Ради проект постанови зі зверненням до обраного президента США Дональда Трампа, що містить вибачення за заяви, зроблені представниками "Народного фронту" минулого року.

Бурбак з трибуни Верховної Ради вимагав пояснень, чи є пропозиція Капліна офіційною позицією БПП.

"Тут один депутат із "простих людей" з фракції БПП запропонував попросити пробачення в Трампа за слова, що він перегляне позицію США щодо анексії Криму. Хочу запитати в нього - до речі, шкода, що він не присутній у залі - це офіційна позиція фракції БПП? Може, ми визнаємо, що Крим був анексований справедливо? Може, ми визнаємо, що треба попросити пробачення в Ле Пен і Путіна? Треба робити висновки, чи є це офіційною позицією", - заявив депутат.

Від імені "Народного фронту" депутат закликав усіх, хто справді вболіває за Україну, припинити вкидати в інформаційне поле ідею здачі територій агресору.

"У цьому залі підтримки цих ідей немає і не буде! Тим паче, що Росії не потрібні уламки територій, тому що вона прагне взяти під контроль усю нашу країну, всю Європу", - додав він.

"Колеги, є тільки один вибір: ставати сильнішими. Зміцнювати нашу армію. Побудувати суверенний інформаційно-культурний простір, вільний від олігархічних маріонеток і путінських "консервів". Мати незалежну економіку, проводити активну послідовну зовнішню політику. Посилювати антипутінський фронт і розширювати санкції проти Росії аж до повного припинення агресії або до колапсу самого агресора", - зазначив Бурбак.

Нагадаємо, під час виборчої кампанії обраний президент США Дональд Трамп робив неоднозначні заяви з приводу Криму. Зокрема, він говорив, що жителі Криму на референдумі висловилися за приєднання до Росії і цю думку потрібно враховувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram