ГоловнаПолітика

У питанні приналежності Криму компромісів бути не може, - Пінчук

Окупація - тимчасова, впевнений бізнесмен.

У питанні приналежності Криму компромісів бути не може, - Пінчук
Фото: finzah.com.ua

Український бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук опублікував програмну статтю, в якій заявив, що не ставить під сумнів український статус Криму і відкидає звинувачення в нібито готовності "віддати" півострів, висунуті йому після публікації його статті в газеті The Wall Street Journal.

Статтю Віктора Пінчука "Без назви" сьогодні опублікувало видання "Українська правда".

Як зазначив бізнесмен, цей текст став відповіддю на дискусію навколо його недавньої авторської колонки в американському виданні Wall Street Journal. "Не відмовляюся від своїх тез, хочу тільки пояснити їх. У тому числі і тому, що в обговоренні мені приписують те, чого я не говорив", - уточнив бізнесмен.

Пінчук заявляє, що питання повернення Криму під українську юрисдикцію має розглядатися окремо від припинення війни на Донбасі. "Україна страждає від війни. Крим і Донбас окуповані. Але це різні частини однієї величезної проблеми - і вирішення однієї не повинно заважати вирішити іншу", - зазначає бізнесмен.

"При тому, що ми залишаємося на своїй позиції, що Крим є частиною України і повинен бути повернений, він не повинен стати перешкодою на шляху вирішення, яке покладе край війні на сході на справедливій основі", - додає Пінчук, повертаючись до тез своєї гучної колонки в Wall Street Journal.

"Мене навіть звинувачували в готовності віддати Крим і відмовитися від принципу територіальної цілісності країни. Це брехня... Я ні на мить не ставлю під сумнів український статус півострова", - написав В. Пінчук.

"На Донбасі як і раніше проливається кров. І це потрібно зупинити. Тут ми повинні піти на компроміс. Однак у базовому питанні, в питанні приналежності Криму - компромісів бути не може. Крим - український. Анексія - незаконна. Окупація - тимчасова", - зазначає Віктор Пінчук.

Щодо розвитку ситуації на Донбасі, Пінчук зазначив, що абсолютним пріоритетом для нього є її мирне вирішення, а шляхи для цього "потрібно обговорювати всенародно, відкрито і чесно".

"Мир завжди дорого коштує. Але скільки і як за нього платити - має вирішити українське суспільство. Ті, хто воюють на Донбасі або посилають туди своїх синів, по-моєму, повинні мати вирішальний голос", - наголошує автор статті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram