ГоловнаПолітика

Справи проти Злочевського та його газовидобувної компанії закрили

Наприкінці грудня екс-міністр зустрічався з Ігорем Кононенком у Відні.

Справи проти Злочевського та його газовидобувної компанії закрили
Николай Злочевский
Фото: skelet-info.org

Газовидобувний холдинг Burisma заявив про закриття всіх процесуальних і судових дій в Україні щодо президента холдингу Миколи Злочевського і операційних компаній, що входять у Burisma Group.

"Таке рішення - це результат взаємної багатомісячної роботи двох команд - Генеральної прокуратури України та Burisma Group", - сказано в повідомленні на сайті компанії.

Відзначається, що під час перевірки Burisma було донараховано податкові платежі в розмірі 180 млн грн.

"Компанії Burisma Group повністю відшкодували цю суму", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці грудня заступник голови фракції БПП у Верховній Раді і близький до Петра Порошенка депутат Ігор Кононенко зустрічався у Відні зі Злочевським. Фотографії із зустрічі потрапили в ЗМІ.

Улітку 2016 року ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо однієї з компаній Burisma Group за підозрою в ухилянні від сплати податків на 1 млрд гривень.

У холдингу Burisma високі посади займають, зокрема, син віце-президента США Хантер Байден і екс-президент Польщі Александр Кваснєвський.

Микола Злочевський займав посаду міністра екології з 2 липня 2010-го по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. На початку 2015 року Злочевського оголосили в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.

У вересні 2016 року Печерський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу проти Миколи Злочевського та зняти його з розшуку. ГПУ виконала відповідну постанову суду, стверджує Burisma.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram