ГоловнаПолітика

Порошенко оголосив рік Японії в Україні

"Відносини між Японією і Україною ніколи не були такими близькими, як сьогодні".

Порошенко оголосив рік Японії в Україні
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ про відзначення Року Японії в Украіні під час зустрічі з послом Сігекі Сумме.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента в Фейсбуці.

Порошенко подякував Японії за "незмінну і тверду підтримку незалежності та територіальної цілісності України", за допомогу в реформах правоохоронних органів і створенні нової поліції, впровадженні судової реформи, реалізації цілої низки екологічних програм та інших проектів, а також нагадав про надання Україні 1,8 млрд доларів допомоги в 2014-2016 роках.

"Це надзвичайно важливо. Відносини між Японією і Україною ніколи не були такими близькими, як сьогодні... Відзначення Року Японії важливе не тільки для політиків чи бізнесменів, а й для звичайних людей, які відчувають і розуміють важливість взаємодії двох країн", - наголосив Сумме.

Посол також зазначив, що після Євромайдану в Україні почали активну економічну діяльність безліч великих японських компаній.

"Якщо великі компанії почали інвестувати в Україну, це означає, що й інші компанії вкладатимуть кошти в вашу країну", - зазначив він.

Нагадаємо, в квітні 2016 року Порошенко відвідав з офіційним візитом Японію, де було укладено двосторонні домовленості про співпрацю в сфері молодіжної політики та спорту. Крім того, Японія відкрила Україні кредитну лінію на 269 млн доларів. Також Україна ввела з 1 червня безвізовий режим для громадян Японії з дипломатичними паспортами.

Загальна допомога Україні з боку Японії на сьогодні становить $1,8 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram