ГоловнаПолітика

Савченко скоригувала списки полонених

Перелік українців поповнився 14 прізвищами.

Народний депутат Надія Савченко скоригувала списки полонених, оприлюднені у вівторок.

Про це вона написала в фейсбуці.

Коригування зазнали два з шести списків.

Перелік українців, про звільнення яких просила Україна, поповнився 14 новими прізвищами. Крім того, один із фігурантів списку тепер значиться як уже звільнений (прізвище виділено блакитним кольором), ще двоє - як загиблі (виділено червоним кольором).

У списку російських військових і росіян, які потрапили в українські в'язниці, шість осіб тепер значаться як звільнені, ще один - як загиблий. Перелік скоротився на один пункт через помилки в написанні прізвища одного з фігурантів (Мефедов Євген Ігорович і Нефедов Євген Ігорович виявилися однією і тією самою людиною).

Нагадаємо, у вівторок Савченко опублікувала списки українців, яких утримують на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України (підтверджені стороною, яка їх утримує) - 41 особа; списки українців, про звільнення яких просила Україна, - 121 особа; списки людей, про звільнення яких просила "ДНР", - 524 особи; списки людей, про звільнення яких просить "ЛНР", - 377 осіб; списки політв'язнів, яких утримують у російських в'язницях, - 44 особи; списки російських військових і росіян, які потрапили в українські в'язниці за злочини проти України в період 2014-2016 років, - 102 особи.

Після цього представник спеціального центру СБУ зі звільнення заручників Юрій Тандіт заявив, що опубліковані Савченко списки полонених містять некоректні дані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram