ГоловнаПолітика

Справу Єфремова розгляне суд у Старобільську

Захист екс-депутата наполягав на процесі в Києві.

Справу Єфремова розгляне суд у Старобільську
Фото: Сергей Нужненко

Справу екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова розглядатиме Старобільський районний суд у Луганській області, повідомляє телеканал "112 Україна".

Луганський апеляційний суд сьогодні розглянув питання територіальної підсудності кримінального провадження проти Єфремова і прийняв рішення, що розглядати цю справу має Старобільський районний суд.

Самого Єфремова у вівторок у залі суду не було, були тільки його адвокати. Сторона захисту в інтерв'ю журналістам заявила, що вважає безпідставним перенесення розгляду справи саме в один із судів Луганської області та наполягає, щоб справу розглядали у столиці, тому що саме там є орган досудового розслідування.

Нагадаємо

, 4 січня Генеральна прокуратура відправила в суд обвинувальний акт на Єфремова.Єфремова підозрюють у:

  1. Організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України);
  2. Поплічництві в захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України);
  3.  Вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України (ч. 3 ст. 110 КК України);
  4.  Організаційному й іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України);
  5.  Державній зраді, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, а саме: надання іноземній організації та його представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України, карається позбавленням волі на термін від десяти до п'ятнадцяти років).
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram