ГоловнаПолітика

Клиха етапують із Грозного в Челябінськ, - нардеп

Місцезнаходження Миколи Карпюка невідоме.

Клиха етапують із Грозного в Челябінськ, - нардеп
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Незаконно засудженого в Росії українця Станіслава Клиха етапують із Грозного в Челябінськ, місцезнаходження Миколи Карпюка поки що невідоме.

Про це повідомив народний депутат Ігор Мосійчук у фейсбуці.

"Щойно мені стало відомо, що хворого політв'язня Кремля Станіслава Клиха вже зараз етапують з Грозного до Челябінська, де ні в чому невинний українець повинен відбувати 20-річне ув'язнення", - написав нардеп.

Мосійчук додав, що політв'язень Микола Карпюк, якого етапували з Грозного до Володимира для відбування 22-річного покарання ще місяць тому, досі не прибув до місця призначення, його місцезнаходження зараз невідоме.

Нардеп звернувся до Президента Петра Порошенка з вимогою "вжити невідкладних заходів для негайного обміну хворих політв'язнів Клиха і Карпюка, яких уже майже три роки катують кремлівські виродки".

Нагадаємо, 26 жовтня Верховний суд РФ визнав законним вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, засудженим на 22,5 і 20 років позбавлення волі у справі про участь у бойових діях проти федеральних військ під час першої чеченської кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram