ГоловнаПолітика

"Народний фронт" заявив про підтримку каналу "1+1"

Студія повинна отримати бланк ліцензії не пізніше ніж 6 січня 2017 року.

"Народний фронт" заявив про підтримку каналу "1+1"
Фото: Макс Левин

Партія і парламентська фракція "Народний фронт" висловлює стурбованість кризовою ситуацією, що склалася навколо телеканалу "1+1" і вимагає прийняти рішення, які знімуть загрози припинення мовлення каналу.

Про це йдеться в заяві на сайті партії.

"Нагадуємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення повідомляла, що бланк ліцензії канал отримає в перший тиждень нового року. До закінчення заявленого терміну залишається два дні, один з яких - святковий. Відповідно, завтра, 6 січня, - останній шанс держоргану і ТБ-каналу вийти гідно з ситуації, зберігши можливість громадянам і надалі дивитися "плюси", які, зауважимо, мають одні з найвищих в Україні рейтингів популярності", - йдеться в заяві.

У НФ відзначають, що зволікання з боку Нацради провокує тривожну реакцію як серед журналістів, так суспільства загалом, "породжуючи вкрай неприйнятні для влади підозри в рейдерських інтересах щодо каналу і спробах атаки на свободу слова".

НФ закликає Нацраду "застосувати свої повноваження, щоб "1+1" не зник з екранів українців, а журналісти каналу могли і надалі професійно інформувати суспільство".

"Усі пам'ятають, як "1+1" систематично критикував "Народний фронт", деякі програми буквально знищували Арсенія Яценюка на посаді голови уряду. Однак, незважаючи на особистісні речі, ми переконані, що в умовах гібридної війни проти країни блокувати канал, який не "прогнувся" під Януковича під час Революції гідності, який розвінчує міфи російської пропаганди, веде інформаційну політику на захист національних інтересів - вкрай безвідповідально, або навіть може розцінюватися як диверсія", - йдеться в заяві.

При цьому фракція звертає увагу на те, що в Україні продовжують працювати телеканали, які є відвертими "рупорами російських господарів", і саме ця підривна діяльність повинна стати предметом пильної уваги як Нацради, так і СБУ.

"Ми висловлюємо солідарність із колективом "1+1" і запевняємо, що не дозволимо "вимкнути" канал, звільнивши інформаційний простір для наступу ФСБ-шного ТВ-пулу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 грудня на сайті "1+1" було оприлюднено звернення від імені керівництва та низки співробітників телеканалу на адресу президента, спікера і прем'єра. У ньому йшлося про те, що "1+1" намагаються позбавити ліцензії. Також у ньому стверджується, що за проблемами телеканалу стоїть Адміністрація президента.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у відповідь повідомила, що ліцензію телеканалу вже продовжено, а її бланк буде видано до 23 січня (протягом 30 днів після сплати ліцензійного збору). Відсутність бланка не є підставою для припинення мовлення телеканалу.

Прем'єр Володимир Гройсман також заявив, що телеканалу "1+1" не загрожує втрата ліцензії на мовлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram