ГоловнаПолітика

Помічник депутата Ради попався на хабарі ₴140 тис. (оновлено)

Петро Яремчук допомагає нардепу Юрію Савчуку.

Помічник депутата Ради попався на хабарі ₴140 тис. (оновлено)
Фото: facebook.com/Анатолій Матіос

У Львівській області військова прокуратура затримала помічника-консультанта депутата Верховної Ради за вимагання та отримання хабара в розмірі 140 тис. гривень.

Про це головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив у Facebook.

"03.01.2017 військова прокуратура Львівського гарнізону на підставі матеріалів і спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області Національної поліції... затримала "на гарячому" за вимагання та отримання хабара у розмірі 140 тис. гривень помічника-консультанта одного з нардепів парламентської коаліції", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/Анатолій Матіос

За словами Матіоса, затриманий вимагав хабар від приватного підприємця за нестворення перешкод під час будівництва багатоквартирного житлового будинку, а саме для того, щоб не направляти депутатські запити в правоохоронні та контролюючі органи.

Прізвищ ні затриманого, ні помічника депутата не зазначено.

Оновлення. Затриманим виявився 39-річний Петро Яремчук, помічник народного депутата від "Народного фронту" Юрія Савчука, повідомляє ZAXID.net. Раніше Яремчук працював помічником-консультантом нардепів з "Народного фронту" Павла Пинзеника та Віктора Романюка.

За даними апарату Верховної Ради, Петро Яремчук є одним з чотирьох помічників-консультантів Савчука, які працюють на постійній основі за трудовим договором.

Сам Савчук в ефірі телеканалу 112 підтвердив затримання свого помічника.

"Про затримання я дізнався сьогодні вранці. Петра Яремчука прийнято за документами до мене помічником тільки 26 грудня. Він ще не отримав від мене посвідчення помічника народного депутата. Хочу сказати, що перед законом усі рівні, тому ця людина, при доведенні її злочину, повинна бути покарана", - заявив він.

39-річний Петро Яремчук вже більш як 10 років працює з народними депутатами. Яремук був помічником мінімум семи депутатів, в тому числі нардепів четвертого скликання Володимира Зубанова і Михайла Павловського, нардепа сьомого скликання Василя Пазиняка. З усіма цими депутатами Яремчук співпрацював на громадських засадах, не отримуючи платні.

Однак найбільше Петро Яремчук відзначився співпрацею з депутатами чинного скликання. Він послідовно працював помічником на громадських засадах екс-депутата від БПП (тепер позафракційного) Олега Мусія, а також помічником-консультантом на постійній платній основі нардепів з "Народного фронту" Павла Пинзеника та Віктора Романюка

Як повідомлялося, в Одесі спіймали на великому хабарі чиновника Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram