ГоловнаПолітика

В СБУ заявили, що готові заборонити Марін Ле Пен в'їзд в Україну

Відповідна реакція на висловлювання політиків щодо України буде застосовуватися незалежно від посад, які вони обіймають.

В СБУ заявили, що готові заборонити Марін Ле Пен в'їзд в Україну
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Керівник апарату Служби безпеки України Олександр Ткачук заявив, що СБУ зможе заборонити в'їзд в Україну кандидату в президенти Франції Марін Ле Пен після реакції українського міністерства закордонних справ на слова лідера ультраправих щодо анексії Криму.

"СБУ підготувала лист-звернення в МЗС. Коли буде отримано погодження МЗС, Служба виконає адміністративну функцію, буде заборонений в'їзд пані Ле Пен на територію України", - сказав Ткачук в ефірі Еспресо.TV.

За словами представника СБУ, відповідна реакція на висловлювання або дії політиків щодо України буде застосовуватися незалежно від посад, які вони обіймають.

"Наша позиція чітка: якщо люди, незважаючи на політичні посади, підтримують російського агресора, ми б таких іноземців не хотіли бачити на території України", - підсумував Ткачук.

Раніше у вівторок кандидат в президенти Франції від радикально правої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен заявила, що анексія Криму Росією "не була нелегальною".

МЗС України висловило обурення у зв'язку з заявою Марін Ле Пен і нагадало, що "подібні заяви, а також дії, що порушують українське законодавство, обов'язково будуть мати наслідки, як це вже було у випадку окремих французьких політиків, яким заборонено в'їзд в Україну".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram