ГоловнаПолітика

За підозрою в злочинах проти автомайданівців заарештований ще один чинний поліцейський

На момент затримання арештований обіймав посаду старшого оперуповноваженого Департаменту протидії наркозлочинності.

За підозрою в злочинах проти автомайданівців заарештований ще один чинний поліцейський
Фото: www.segodnya.ua

За підозрою в злочинах проти автомайданівців у 2014 році заарештований ще один співробітник правоохоронних органів.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

За даними відомства, 30 грудня застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави щодо третього міліціонера, підозрюваного у вчиненні злочину у ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса в Києві біля міської лікарні №17.

Мова йде про провокації і спільне з працівниками спецпідрозділу "Беркут" незаконне затримання 8 активістів громадського руху "Автомайдан", застосування до них насильства, заподіяння їм тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості і умисне пошкодження їхніх автомобілів. Крім того, міліціонеру інкримінується давання завідомо неправдивих свідчень, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах.

Зазначається, що суд відсторонив підозрюваного від посади старшого оперуповноваженого Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, яку він обіймав на момент затримання.

29 грудня було оголошено підозру заступнику начальника управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України та старшому оперуповноваженому цього підрозділу у скоєнні аналогічного злочину. У минулому вони обіймали посади заступника начальника управління з боротьби із незаконним обігом наркотиків ГУ МВС України в м. Києві та заступника начальника відділу цього підрозділу.

Стосовно командира оперативної роти № 1 спецпідрозділу "Беркут" і 5 його підлеглих бійців за участь у скоєнні зазначених злочинів обвинувальні акти розглядаються в судах.

За даними ГПУ, щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває, зокрема шестеро з них оголошені в розшук, суд дав дозвіл на їхнє затримання.

Як повідомлялося раніше, в грудні, ГПУ передала до суду справу 17 екс-інспекторів ДАІ за "Автомайдан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram