ГоловнаПолітика

Перемога в Стокгольмському суді знизить ціну на газ для населення, - Коболєв

Вердикт за позовом до "Газпрому" буде відомо через півроку.

Перемога в Стокгольмському суді знизить ціну на газ для населення, - Коболєв
Фото: 24tv.ua

Якщо Україна виграє позови, подані до Стокгольмського суду проти "Газпрому", ціна на газ для населення буде знижена. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" розповів голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв.

"Якщо ми зможемо в рамках справи купівлі-продажу газу довести нашу позицію - це буде означати зниження справедливої ціни газу для України в порівнянні з тією, яка діє зараз. Це буде стосуватися всіх. У частині транзиту газу перемога означатиме, що ми зможемо отримати компенсацію за минулий період, коли ми недоотримували доходи, коли ми переплачували. Ці гроші прийдуть в «Нафтогаз» і уряд, як акціонер, зможе ними розпорядитися. І ми зможемо завершити процес виділення з «Нафтогазу» незалежного оператора газотранспортної системи (ГТС). Без цього рішення власником контракту є «Нафтогаз», ми ініціюємо другий процес, щоб мати можливість перевести контракт з «Нафтогазу» на нового оператора ГТС, в чиїй би власності він не був", - розповів Коболєв.

Результат позову, за словами Колобова, буде відомо не раніше ніж через півроку.

"Потім кожна зі сторін зможе спробувати опротестувати рішення з процесуальних причин в іншому суді, в апеляційному. Не буду коментувати перспективи цієї операції", - резюмував голова НАК.

Детальніше про судовий позов з Росією читайте в повному тексті інтерв'ю "Андрій Коболєв: Європейці прямо говорять:«Панове, ми в РФ заробляємо мільярд. В Україні цифра поки що близька до нуля»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram