ГоловнаПолітика

Адміністрація президента відкинула звинувачення "1+1"

"Немає жодних сумнівів, що роботі каналу нічого не загрожує", - заявили в АП.

Адміністрація президента відкинула звинувачення "1+1"

Адміністрація президента не втручається в діяльність Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це заявили в прес-службі АПУ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нацрада з питань телебачення і радіомовлення є незалежним органом, і ніхто, в тому числі і в АП, не втручається в її діяльність і в питаннях видачі ліцензій, і їх позбавлення", - йдеться у відповіді прес-служби АПУ на відповідний запит.

Наголошують, що керівництво Нацради вже зробило відповідну заяву про те, що рішення продовжити ліцензію телеканалу "1+1" було прийнято ще 15 грудня.

"Сподіваємося, що Нацрада і менеджмент каналу у стислі терміни і без недоречної тут політизації здійснять технічну процедуру обміну всіма належними документами. У тому числі і тими, які задовольняють вимоги закону про кінцевих бенефіціарів. Закон є закон", - йдеться в коментарі.

Також в АП запевнили, що Порошенко "завжди був, є і буде гарантом свободи слова, і він завжди на боці журналістів". "Немає жодних сумнівів, що роботі каналу нічого не загрожує і він продовжить радувати глядачів якісним телевізійним продуктом", - наголошено в коментарі.

Нагадаємо, 29 грудня на сайті "1+1" було оприлюднено звернення від імені керівництва і кількох співробітників телеканалу на адресу президента, спікера і прем'єра. У ньому сказано, що "1+1" намагаються позбавити ліцензії. Також у ньому стверджують, що за проблемами телеканалу стоїть Адміністрація президента.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у відповідь повідомила, що ліцензію телеканалу "1+1" уже продовжено, а її бланк буде видано до 23 січня (протягом 30 днів після сплати ліцензійного збору). Відсутність бланка не є підставою для припинення мовлення телеканалу.

Прем'єр Володимир Гройсман також заявив, що телеканалу "1+1" не загрожує втрата ліцензії на мовлення.

Власником "1+1" є Ігор Коломойський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram