ГоловнаПолітика

Україна звинуватила Францію у зволіканні з безвізовим режимом

Костянтин Єлісєєв сподівається, що питання вирішиться до квітня.

Україна звинуватила Францію у зволіканні з безвізовим режимом
Константин Елисеев
Фото: пресс-служба президента

Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив, що надання Україні безвізового режиму затримується через Францію.

Про це він сказав в інтерв'ю "Обозревателю".

"Затримка сталася через позицію окремих країн-членів, яким дуже важко перетнути психологічну межу в частині візової лібералізації з однією з найбільших країн Європи. Зараз я говорив би тільки про Францію. Незважаючи на те, що французька сторона сприймає цей факт чутливо, його треба визнати. Сподіваюся, Франція не буде затягувати технічні процедури до моменту проведення президентських виборів у квітні 2017 року", - зазначив Єлісєєв.

Нагадаємо, 15 грудня Європарламент затвердив механізм призупинення безвізового режиму. Це зняло останні офіційні перешкоди для введення безвізового режиму з Україною. Однак розгляд цього питання в Європарламенті зараз відкладено на невизначений термін.

Президент Європарламенту Мартін Шульц раніше повідомляв, що в Європейському Союзі є країни, які не готові до запровадження безвізового режиму з Україною. За його словами, серед них - Франція, Бельгія, Італія і Німеччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram