ГоловнаПолітика

СБУ порушила справу проти львівської газети "Русский вестник"

Статті видання Російського культурного центру мають відвертий антиукраїнський зміст.

СБУ порушила справу проти львівської газети "Русский вестник"
Здание Русского культурного центра во Львове
Фото: ua-travels.livejournal.com/2239910.html

Управління Служби безпеки України у Львівській області зареєструвало кримінальне провадження щодо газети "Русский вестник", яку видавав Російський культурний центр у Львові, через розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Про це ІA ZIK повідомила прес-секретар УСБУ у Львівській області Мирослава Клячківська.

"До нас звернулося керівництво Львівської обласної ради. Було прийнято рішення про проведення первинної експертизи, яка підтвердила, що в газеті міститься інформація, що має ознаки кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності або ставлення до релігії) КК. Ми зареєстрували кримінальне провадження за цією статтею", - повідомила Клячківська.

За її словами, матеріали передаються для подальшого досудового розслідування в органи Нацполіції. В рамках слідства буде встановлено підозрюваних осіб, причетних до видання газети.

У приміщенні Російського культурного центру у Львові до останнього часу діяла редакція газети "Русский вестник", статті якої мають відвертий антиукраїнський зміст.

Нагадаємо, в жовтні Львівська обласна рада вирішила повернути будівлю, в якій розташовується Російський культурний центр, у комунальну власність. Надалі будівлю планують передати в оренду громадським організаціям учасників АТО та волонтерам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram