ГоловнаПолітика

Охендовський відмовився давати свідчення на перехресному допиті з Трепаком, - НАБУ

Чи відбудеться ще одна очна ставка, в НАБУ повідомити відмовилися.

Охендовський відмовився давати свідчення на перехресному допиті з Трепаком, - НАБУ
Фото: Сергей Нужненко

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський 26 грудня після початку одночасного допиту з екс-першим заступником голови Служби безпеки Віктором Трепаком відмовився давати свідчення.

Про це повідомляє Укрінформ

"26 грудня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро почали проведення одночасного допиту голови ЦВК і екс-першого заступника голови СБУ. Ця процесуальна дія була ініційована детективами Бюро для усунення суперечностей між показаннями свідка, який надав НАБУ облікові листи "амбарної книги", і публічними заявами підозрюваного. Однак підозрюваний після початку одночасного допиту відмовився давати свідчення", - повідомили в Національному антикорупційному бюро у відповідь на запит агентства.

У той же час в НАБУ, посилаючись на таємницю слідства, відмовилися повідомити інформацію, чи відбудеться ще одна очна ставка Охендовського з Трепаком.

Раніше повідомлялося, що суд відмовився переглядати запобіжний захід Охендовському.

Охендовського підозрюють в отриманні понад 1 млн гривень хабарів від Партії регіонів. Детективи НАБУ встановили, що голова ЦВК в 2012 році здійснив шість закордонних відряджень, пов'язаних зі своєю професійною діяльністю, які, за версією слідства, були профінансовані засобами ПР.

Підставою для переслідування Охендовського стали записи в так званій "амбарній книзі" Партії регіонів.

Експертиза Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ встановила, що підписи та записи від імені Охендовського в цій книзі належать саме главі ЦВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram