ГоловнаПолітика

Тимошенко сподівається на швидке рішення суду за позовом проти уряду

Суд скасував клопотання Кабміну.

Тимошенко сподівається на швидке рішення суду за позовом проти уряду
Фото: EPA/UPG

Окружний адміністративний суд Києва під час розгляду позову Юлії Тимошенко проти уряду у справі про скасування Постанови Кабінету Міністрів України № 315 про встановлення єдиної ціни на газ відхилив урядове клопотання і продовжив розгляд справи в режимі письмового провадження. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"У нас є надія, що в найближчі дні буде отримано рішення по цій резонансній справі", - зазначила лідер партії Юлія Тимошенко. Вона висловила переконання, що Кабмін ціну на газ встановив незаконно.

На її думку, клопотанням щодо проведення експертизи цін на газ уряд намагався вкотре затягнути вирішення справи.

"Сьогодні уряд в цьому судовому засіданні виглядав просто комічно, тому що просив розглянути клопотання, щоб суд пішов у спеціальну експертну установу і з'ясував, яка ж ринкова ціна на газ. Уявляєте собі, вони у квітні ухвалили рішення про підвищення вдвічі ціни на газ для людей, а виявляється, що вони як раз і не знали, яка ринкова ціна. Уряд робив це, не маючи ні обґрунтування, ні знання ринкової ціни", - зазначила Тимошенко.

Вона також позитивно відзначила дії колегії суддів, "яка відхилила це абсурдне клопотання і майже завершила слухання у цьому судовому процесі".

"Ми сподіваємося на справедливе, об'єктивне рішення, де буде чітко сказано, що Гройсман не мав права встановлювати таку ціну на газ і тим більше - своєю постановою", - підкреслила Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram