ГоловнаПолітика

Кличко розраховує відкрити Подільський міст для автомобілів через три роки

Столичний Гідропарк перетворять на аналог Діснейленду.

Кличко розраховує відкрити Подільський міст для автомобілів через три роки
Фото: Сергей Нужненко

Київська влада має намір ввести в експлуатацію Подільсько-Воскресенський міст через три роки. Про це в ефірі телеканалу News One заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Я взяв на себе зобов'язання добудувати Подільсько-Воскресенський міст, який буде однією з основних автомобільних артерій, які об'єднають Лівий і Правий береги Дніпра. Також по мосту буде прокладена лінія метро на Троєщину, - зазначив Віталій Кличко. - Я провів переговори з німецькими інвесторами, які вже виділили 200 тисяч євро на проведення технічної і фінансової експертизи об'єкта. Уже в березні наступного року, коли будуть готові результати експертизи, до Києва приїде міністр транспортної і цифрової інфраструктури федерального міністерства Німеччини Райнер Бомба, і я дуже сподіваюся, що німецькі інвестори допоможуть нам добудувати міст", - розповів Віталій Кличко.

При цьому він додав, що через три роки виповниться сорок років від початку будівництва Подільсько-Воскресенського моста.

"Так ось, я поставив перед собою завдання ввести цей міст в експлуатацію, принаймні його першу чергу, коли буде відкрито автомобільне сполучення між Лівим і Правим берегом Дніпра", - зазначив Кличко.

Також він розповів, що найближчим часом за рахунок інвесторів буде проведено реконструкцію столичного Гідропарку.

"Гідропарк - унікальна рекреаційна зона столиці. На жаль, це місце перетворилося на зону з наливайками і шашличними. І наше завдання - повернути Гідропарку статус найкращої рекреаційної зони Києва, - розповів мер. - Зараз я веду переговори з кількома міжнародними компаніями, які готові зробити в Гідропарку парк атракціонів, де можна відпочити всією сім'єю. Загалом, це повинен бути український аналог Діснейленду", - зауважив Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram