ГоловнаПолітика

У Сіверську відновили знищений бойовиками міст

Роботи обійшлися майже в 14 млн гривень.

У Сіверську відновили знищений бойовиками міст
Фото: facebook.com/zhebrivskyi

Міст на околиці Сіверська Донецької області через річку Суха Плотва, який був знищений у 2014 році бойовиками, відновили і у вівторок здали в експлуатацію, написав голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у фейсбуці.

"Міст через річку Суха Плотва підірвали російські бойовики, тікаючи в Горлівку перед наступом української армії. Вибухівкою були знищені опори і прогін. Ми почали відбудовувати міст 13 вересня 2016 року. Будівельники повністю демонтували попередню конструкцію і побудували на її місці нову. Новий міст на 4 метри довший і його вантажопідйомність збільшилася з 80 до 100 тонн. На відновлення моста було виділено 12,4 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку та 1,3 млн грн з обласного бюджету", - повідомив він.

За його словами, зараз завершується відновлення ще двох знищених бойовиками мостів - у Семенівці біля Слов'янська, і 300-метрового мосту через Сіверський Донець у селі Закитне. До Нового року їх планують здати в експлуатацію.

"У Донецькій області залишаються ще сім підірваних бойовиками у 2014 році мостів, але всі вони розташовані в сірій зоні, поки що ми не можемо почати їх відновлення. Зате наступного року будемо капітально оновлювати в Донецькій області 47 мостів, які років 20 не ремонтували", - зазначив Жебрівський.

Нагадаємо, в листопаді "Укрзалізниця" завершила реконструкцію одного з основних залізничних перегонів на сході країни - Комиш-Зоря - Волноваха, який веде до Маріуполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram