ГоловнаПолітика

Звинувачення проти екс-заступник директора "Електроважмашу" передано до суду

Ще одного співучасника злочинної схеми оголошено в розшук.

Звинувачення проти екс-заступник директора "Електроважмашу" передано до суду
Харьковский завод "Электротяжмаш"
Фото: objectiv.tv

Національне антикорупційне бюро передало до суду звинувачення проти колишнього заступника директора державного підприємства "Електроважмаш" (Харків) у заподіянні 37 млн гривень збитків державі.

Про це повідомив спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький у Facebook.

"26 грудня обвинуваченому і його захисникам відкрито матеріали досудового розслідування, і обвинувальний акт спрямовано до суду", - написав він.

Зазначено, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо посадових осіб харківського державного підприємства "Електроважмаш", які, зловживаючи службовим становищем, завдали державі економічних збитків.

За результатами розслідування, до відповідальності за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу, притягнуто колишнього заступника директора заводу зі стратегії та маркетингу, який є одним з основних фігурантів цього злочину.

Ще одного співучасника злочинної схеми оголошено в розшук.

Нагадаємо, 8 листопада в Харкові детективи НАБУ затримали екс-заступника директора зі стратегії та маркетингу "Електроважмашу". Ще одній особі (керівнику двох комерційних підприємств, залучених у схему заволодіння державними коштами) повідомлено про підозру.

Операція пройшла в рамках кримінального провадження про продаж "Електроважмашем" електродвигуна за заниженою вартістю через підставні фірми-прокладки. Його реалізували фактично за собівартістю за 1,39 млн гривень, а потім перепродали реальному покупцеві в Казахстан за 3 млн доларів. Так підприємство недоотримало 37,2 млн гривень (угода відбулася у 2014-2015 роках).

Завод "Електроважмаш" - один із найбільших у Харкові, входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram