ГоловнаПолітика

Геращенко прокоментувала передачу Савченко двох полонених

"Ми щасливі, що Україна змогла розблокувати процес обміну полоненими".

Геращенко прокоментувала передачу Савченко двох полонених
Фото: LB.ua

Передача бойовиками "ДНР" і "ЛНР" двох полонених українок у руки Надії Савченко - відповідь на попереднє помилування 15 сепаратистів українською стороною.

Про це представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи і віце-спікер ВР Ірина Геращенко сказала в коментарі LB.ua.

"Ми щасливі звільненню кожної людини. Якщо передача українською стороною 15 тих, про кого просили ОРДЛО, серед яких 6 жінок, сприяє звільненню і розблокує цей процес, то ми щасливі", - розповіла вона.

Як відомо, сьогодні ватажки "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький вирішили передати депутату Верховної Ради Надії Савченко двох українок, які перебувають у них у полоні. За їхніми словами, вони зробили це як жест доброї волі напередодні новорічних свят.

Перед цим, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де в умовах конспірації зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Про це стало відомо лише через кілька днів.

12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла в "тристоронньому мінському форматі" з присутністю російської сторони, а також Захарченка та Плотницького від "ДНР" і "ЛНР". Насправді в тристоронньому форматі третьою стороною є ОБСЄ, а не бойовики. Після цього Савченко виключили з фракції "Батьківщина" і з делегації в ПАРЄ.

Нагадаємо, 15 грудня Україна заявила про передачу і помилування 15 осіб зі списку, наданого ОРДЛО, як жест доброї волі. Серед них - 6 жінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram