ГоловнаПолітика

Аваков розповів про фінансування системи МВС 2017 року

Міністр називає документ бюджетом прогресу і розвитку.

Аваков розповів про фінансування системи МВС 2017 року
Фото: mvs.gov.ua

Бюджет системи МВС на 2017 рік - бюджет прогресу і розвитку. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Зокрема, за словами Авакова, бюджет став прогресивним для Державної служби України з надзвичайних ситуацій, оскільки передбачено витрати в розмірі 3878,8 млн грн, що на 1431,5 млн грн більше, ніж торік.

«Ці кошти дозволять підвищити мінімальний рівень заробітної плати з 3100 до 5000 гривень», - зазначив міністр.

Тим часом Державна міграційна служба, Національна гвардія і Державна прикордонна служба отримали бюджет для розвитку і зростання.

«Міграційна служба буде виконувати ключове завдання наступного року - забезпечення видачі індивідуальних ID-карток, які прийдуть на зміну старим паспортами. Із цими картками, про це ми скажемо трохи згодом, буде безвізовий в'їзд у деякі країни», - повідомив Арсен Аваков.

Рівень фінансування на 2017 рік Державної прикордонної служби, впевнений Аваков, дозволить підвищити мотивацію працівників і поліпшити професійний розвиток.

«Пункти пропуску ми оснастили сучасними системами, які інтегровані із системами Інтерполу, Європолу та нашими базами. Наш кордон не повинен бути прохідним двором і повинен відсікати злочинців», - зазначив Арсен Аваков.

За словами міністра, щоб забезпечити динаміку заробітної плати, яку отримуватимуть перепідготовлені офіцери поліції, додаткового фінансування в розмірі 3 млрд гривень потребуватиме Національна поліція України.

«Ми на цю тему говорили з прем'єр-міністром і депутатськими фракціями. Тому, я думаю, що від того, який розвиток матиме бюджетний рік, ми зможемо коригувати фінансування роботи цих органів», - додав голова МВС.

Арсен Аваков зазначив, що бюджет також дозволить до липня 2017 року завершити по всій країні заміну старих МРЕВ на нові сервісні центри.

«По всій системі МВС, а це близько 360 тисяч осіб, ми маємо задовільний бюджет на 2017 рік», - підкреслив голова МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram