ГоловнаПолітика

Поліція запустила систему відеоспостереження за ситуацією в Маріуполі

Аналітичний центр обробляє інформацію з 37 відеокамер.

Поліція запустила систему відеоспостереження за ситуацією в Маріуполі
Фото: http://mvs.gov.ua

У Маріуполі презентували систему відеоконтролю за ситуацією в місті.

Ця система функціонує на базі Єдиного сервісно-аналітичного центру (UASC), створеного при управлінні поліції Донецької області. Центр - поки що єдиний в Україні, а за рівнем свого технічного забезпечення - четвертий у світі, стверджується на сайті МВС. У ньому зараз працюють 46 операторів і 13 диспетчерів.

Презентація можливостей системи відбулася в суботу.

Відзначається, що за допомогою камер, встановлених на вулицях Маріуполя, поліцейські зможуть в режимі реального часу відслідковувати переміщення автомобілів, які з тих чи інших причин розшукуються правоохоронцями. Зокрема, мова йде про розшук викрадених авто, а також тих транспортних засобів, водії яких порушили Правила дорожнього руху або причетні до скоєння злочину.

Система дозволяє фіксувати та обробляти досить значні масиви інформації відразу за кількома параметрами: навколишня ситуація (час доби, погодні умови), обробка інформації про тип, марку, модель і колір автомобіля, його номерний знак. Крім того, система дозволяє проводити пошук збігів облич тощо.

Також система дозволяє робити аналіз необхідної інформації протягом відрізка часу, заданого оператором. У разі виявлення розшукуваного автомобіля система виділяє номерний знак автомобіля-порушника червоним кольором та інформує оператора звуковим сигналом.

Зараз оператори аналітичного центру обробляють інформацію з 37 відеокамер, які транслюють відео з вулиць міста. У перспективі кількість камер буде збільшена до 70.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram