ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін назвав членів нової наглядової ради ПриватБанку

До неї увійшли сім осіб, включно з керуючим директором ЄБРР.

Мінфін назвав членів нової наглядової ради ПриватБанку
Фото: Макс Требухов

Міністр фінансів Олександр Данилюк у п'ятницю представив наглядову раду державного ПриватБанку.

"Ми почали формувати наглядову раду із зустрічі з президентом і прем'єр-міністром, де президент запропонував усім міжнародним організаціям, які зацікавлені в підтримці розвитку ПриватБанку, надати своїх представників, щоб це була спільна робота", - розповів міністр на прес-конференції

У наглядову раду ПриватБанку увійшли Франсіс Маліж (керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу), Андреа Монета (банкір, керуючий партнер Apollo Management), Оксана Маркарова (перша заступниця міністра фінансів), Артем Шевальов (колишній заступник міністра фінансів), Стівен Силіг (улагоджував банківську кризу в Ірландії згідно з рішенням, запропонований Світовим банком), Сергій Алексєєнко (уповноважений з перспективних проектів "Нафтогазу України"), Енгін Акчакоча (банківський консультант МВФ).

Голову наглядової ради оберуть його члени на першому засіданні.

Нагадаємо, що 18 грудня 2016 року найбільший банк України ПриватБанк перейшов у власність держави. Рішення було прийнято після того, як власники установи не змогли виконати програму докапіталізації. У капіталі ПриватБанку виявили "діру" в 148 млрд гривень, із яких державі доведеться закрити щонайменше 116 млрд. Як виявилося, близько 97% комерційних кредитів ПриватБанк видав пов'язаним особам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram