ГоловнаПолітика

Наливайченко попросив НАБУ і ФБР розслідувати заяви Онищенка

"Юридичні дії ми почали разом з міжнародними партнерами".

Наливайченко попросив НАБУ і ФБР розслідувати заяви Онищенка

Колишній голова Служби безпеки України, лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко 23 грудня подав заяву в Національне антикорупційне бюро України з проханням розслідувати факти політичної корупції, про які йдеться в заявах нардепа Олександра Онищенка.

Про це Наливайченко розповів під час прес-конференції в Києві.

"Сьогодні за підтримки міжнародних розслідувачів я подав заяву в НАБУ про злочини політичної корупції. Заява стосується повідомлень Онищенка з приводу хабарництва під час голосування у Верховній Раді. Я підтверджую, що юридичні дії ми почали разом з міжнародними партнерами. Відповідну заяву направили і у ФБР" , - заявив він.

Нагадаємо, член парламентської групи "Воля народу" Олександр Онищенко виїхав з України у зв'язку з кримінальною справою, в рамках якої його підозрюють у створенні  схем розкрадання газу ПАТ "Укргазвидобування" і заподіянні державі до 3 млрд гривень збитків.

На початку грудня 2016 року він звинуватив Адміністрацію президента в "скуповуванні" голосів у парламенті через нього і декількох інших депутатів. За інформацією ЗМІ, протягом року Онищенко нібито записував свої бесіди на ручний годинник з диктофоном. Онищенко заявив, що передав цей "компромат" американським спецслужбам 29 листопада. Втім, Міністерство юстиції США незабаром виступило із заявою, що не зустрічатиметься з Онищенком із цього приводу.

1 грудня СБУ повідомила про початок розслідування за фактом вчинення Онищенком державної зради. А через кілька днів директор НАБУ Артем Ситник заявив, що НАБУ відкрило справу про підкуп депутатів. За результатами аналізу інформації, отриманої зі ЗМІ, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення злочину, який кваліфіковано за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (хабарництво).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram