ГоловнаПолітика

Депутата міськради Дніпра впіймали на даванні хабара

Гроші народний обранець пропонував за оренду автостоянок.

Депутата міськради Дніпра впіймали на даванні хабара
Фото: ssu.gov.ua

Затримано депутата міської ради Дніпра, який пропонував хабар 12 тис. доларів керівнику комунального підприємства, повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

"Слідством встановлено, що у жовтні 2016 року депутат міськради запропонував директору одного з комунальних підприємств міста 6 тис. доларів США за передачу в оренду земельної ділянки, яка перебуває у віданні цього підприємства, іншому підприємству під паркування автомобілів. З аналогічною пропозицією депутат звернувся до директора КП і в листопаді поточного року. 22 грудня 2016 року, під час передачі частини грошей у сумі 1,5 тис. доларів США депутата було затримано правоохоронцями", - сказано в повідомленні.

На сайті СБУ, втім, сказано, що депутат намагався дати хабар не директору комунального підприємства, а його заступнику.

"Зловмисник пропонував півтори тисячі доларів США за передачу двох автомобільних стоянок в довгострокову оренду", - повідомляє спецслужба.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі, вчинена повторно, карається в'язницею на строк від трьох до шести років).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram