ГоловнаПолітика

Кабмін вніс у Раду новий законопроект про спецконфіскацію, порушивши регламент

Перевнесення відхилених проектів законів заборонене протягом поточної сесії

Кабмін вніс у Раду новий законопроект про спецконфіскацію, порушивши регламент
Фото: finance.obozrevatel.com

Уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроект про механізм стягнення в дохід держави необґрунтованих активів. Документ повторює проект закону, який парламент провалив 8 грудня. При цьому регламент Ради забороняє перевнесення відхилених законопроектів на поточній сесії.

Проект закону №5577 Кабінет Міністрів вніс у четвер, повідомляють на сайті Ради.

Згідно із законопроектом, спецконфіскація може поширюватися на готівку, боргові цінні папери, емітентом яких є держава, державні деривативи, банківські метали і дорогоцінні камені, якщо їх вартість перевищує тисячу розмірів мінімальної зарплати (зараз 1,6 млн грн).

Стаття 107 регламенту Верховної Ради свідчить, що в разі відхилення парламентом законопроекту або закону, що повторює його за суттю, проект закону не можуть внести на поточній або наступній після неї позачерговій сесіях Верховної Ради відповідного скликання.

Нагадаємо, Рада вже кілька разів провалювала законопроекти, які повинні дозволити процедуру спецконфіскації коштів екс-президента Януковича і його оточення. Депутати побоюються, що норми законопроекту можуть застосувати не тільки до оточення Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram