ГоловнаПолітика

Найєм не зможе претендувати на посаду голови Нацполіції, - член конкурсної комісії

У конкурсі можуть брати участь претенденти, які мають повну юридичну освіту.

Найєм не зможе претендувати на посаду голови Нацполіції, - член конкурсної комісії

Конкурсна комісія виключає можливість призначення депутата Верховної Ради Мустафи Найєма на посаду голови Національної поліції.

Про це повідомив член комісії Євген Захаров.

Він підкреслив, що, згідно з вимогами конкурсу, у відборі можуть брати участь претенденти, які мають повну загальну юридичну освіту (спеціалісти або магістри, але не бакалаври), зі стажем роботи в галузі права щонайменше сім років після отримання диплома і п'ять років управлінського стажу.

Захаров також зазначив, що вимоги "доволі жорсткі" і не всі кандидати, які публічно заявили про участь у конкурсі, зокрема Найєм, відповідають їм.

"Він юристом не працював, він весь час працював журналістом. Я був здивований, що він буде подавати документи. Це фактично напрошуватися на те, що його документи взагалі не будуть розглядати. Йому відразу ж відмовлять. Ну навіщо так робити, я не розумію. Для піару, для скандалу?" - сказав Захаров.

Він також розповів, що комісія наразі провела лише одне засідання, і то не в повному складі. Наступне засідання призначено на 18 січня 2017 року.

Прийом документів на конкурс буде здійснювати до 8 січня 2017 року.

Нагадаємо, голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе була звільнена 16 листопада 2016 року за власним бажанням. Зараз цю посаду у статусі в.о. обіймає її перший заступник Вадим Троян.

Раніше Найєм підтвердив бажання очолити Нацполіцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram