ГоловнаПолітика

Депутат Фаєрмарк подав до суду на газету "Вести" через "кремлівську брехню"

У публікації навмисне дискредитується провідна західна компанія.

Депутат Фаєрмарк подав до суду на газету "Вести" через "кремлівську брехню"
Сергей Фаермарк
Фото: dumskaya.net

Народний депутат від "Народного фронту"Сергій Фаєрмарк подав судовий позов щодо медіа-холдингу "Вести" у зв'язку з публікаціями, які він пов'язує з "прокремлівською пропагандою".

Як повідомила прес-служба НФ, ідеться про текст під заголовком "Жадібність Фаєра згубила", опублікованому на сайті видання в грудні 2016 року.

"Ця публікація - очевидна і навмисна брехня. Мої адвокати детально аргументують, чому всі ці твердження бездоказові і надумані. Хочу привернути увагу до головного: тут мова про спробу не так оббрехати мене, як дискредитувати велику бельгійську компанію "Ян Де Нул" і важливий інфраструктурний проект України в портовій галузі. Вона під час війни залишається однією з небагатьох точок економічного зростання і залучення іноземних інвестицій. Днопоглиблення українських портів - це стратегічний напрям. Думаю, не випадково цю роботу намагається очорнити саме медіа-холдинг "Вести", який багато хто вважає негласним підрозділом кремлівської пропаганди всередині України. Підрозділом, який займається відвертою політичною рекламою чиновників режиму Януковича - людей, на яких ще до Євромайдану клейма ніде було ставити. Подібні інфобійці живуть за принципом "що гірше для української держави, то краще", - заявив Фаєрмарк.

На думку позивача, дискредитаційні публікації про порти України є елементом економічної та інформаційної агресії Росії.

"Нагадую неспеціалістам: українські порти - це не просто життєво важливий елемент інфраструктури і потужне джерело валютної виручки для держави. Наші порти насамперед є природними конкурентами портів чорноморського узбережжя Росії: Новоросійськ, Ростов-на-Дону та ін. Це геоекономічна конкуренція двох потужних країн зерноекспортерів і транзитерів - які тепер ще й воюють. Ось чому Кремль і його маріонетки в Україні зараз намагаються дискредитувати адміністрацію морських портів України та Мінінфраструктури. Невипадково обумовлювати днопоглиблення портів взялися саме ті ЗМІ, які шалено дискредитували уряд Арсенія Яценюка. Ворог продовжує гібридну агресію проти команди, яка врятувала державу в перші роки війни і домоглася енергетичної незалежності від Росії. Негласна мережа ворожих ЗМІ в Україні продовжує кидатися брудом в Яценюка і в команду "Народного фронту", які запустили безпрецедентні реформи для зміцнення нашого суверенітету. Брехливі публікації проти мене - всього лише один з інструментів цієї брудної кампанії. Мій позов - це черговий крок до боротьби з кремлівською пропагандою в Україні, що вигадує нову і нову брехливу інформацію, щоб дискредитувати, деморалізувати і пересварити в Україні всіх з усіма", - пояснив Фаєрмарк.

Він також зазначив, що в публікації навмисне дискредитується провідна західна компанія.

"Вороги системно руйнують репутацію України на Заході. Вкладають у це мільйони доларів з бюджету РФ. У цьому випадку обливають брудом провідну західну днопоглиблювальну компанію "Ян Де Нул ", яка ризикнула працювати в Україні під час війни. Кремль намагається ізолювати нас від інвесторів із цивілізованого світу", - сказав нардеп.

Нагадаємо, в листопаді Нацрада винесла попередження "Радио Вести" через образливі висловлювання про Майдан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram