ГоловнаПолітика

Швейцарія арештувала $29,6 млн екс-гендиректора "Укрхімтрансаміаку"

Розслідування проти Бондика було розпочато в серпні.

Швейцарія арештувала $29,6 млн екс-гендиректора "Укрхімтрансаміаку"
Виктор Бондик

Генеральна прокуратура Швейцарії наклала тимчасовий арешт на 29,6 млн доларів на банківському рахунку у Bank Vontobel AG (Швейцарія), що належать компанії колишнього генерального директора держпідприємства "Укрхімтрансаміак" Віктора Бондика в рамках розслідування кримінальної справи за фактом відмивання коштів.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 12 грудня.

"7 грудня 2016 року отримано повідомлення про накладення тимчасового арешту на кошти в розмірі 29,6 млн доларів, що належать громадянину України ОСОБА_3 (екс-гендиректора ДП "Укрхімтрансаміак") на рахунку в банківській установі Bank Vontobel AG, власником якого є компанія-нерезидент Spess Asset Management, а власником і кінцевим бенефіціаром компанії є ОСОБА_3", - йдеться в документі.

Розслідування проти Бондика було розпочато 31 серпня 2016 року.

"Згідно з повідомленням швейцарської генпрокуратури, справу було відкрито за фактом відмивання коштів за ст. 305 (б) Кримінального кодексу Швейцарської Конфедерації", - йдеться в судовому документі.

Нагадаємо, 15 червня 2016 року Мінекономрозвитку і торгівлі звільнило Бондика після дев'яти років на посаді голови "Укрхімтрансаміаку" у зв'язку з порушенням законодавства і обов'язків за контрактом, а також через невиконання вимог Державної фінансової інспекції.

Бондик прославився тим, що обгородив свій будинок у Бучі 13-метровим парканом.

"Укрхімтрансаміак" було створено 2001 року, він є монополістом в Україні з транспортування рідкого аміаку магістральними трубопроводами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram