ГоловнаПолітика

П'ятеро військових загинули, шістьох поранено, 10 травмовано і контужено під час бою біля Світлодарська

Бойовики тричі йшли в атаку.

П'ятеро військових загинули, шістьох поранено, 10 травмовано і контужено під час бою біля Світлодарська
Фото: uacrisis.org

П'ятеро військових загинули, шістьох поранено, 10 травмовано і контужено під час бою біля Луганського на Світлодарській дузі в неділю, повідомив спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу.

За його словами, рано-вранці в неділю бойовики відкрили артилерійський вогонь по позиціях сил АТО на Світлодарській дузі. Після цього піхота ворога пішла в наступ. Бій тривав шість годин. Ворожа атака захлинулася. Через дві години противник перегрупувався, підтягнув підкріплення і зробив нову спробу наступу, яка також підтримувалася масованим артилерійським обстрілом. Другий бій тривав 3,5 години. Після 17:00 ворог залучив додаткові сили і знову пішов у наступ. Третя спроба за потужністю вогневого нальоту перевищила дві попередні вп'ятеро. Усього під час боїв біля Луганського по позиціях військових було випущено кілька десятків артилерійських снарядів і майже 700 мін різного калібру.

Лисенко зазначив, що атака була безуспішною, але в контратаку сили АТО не пішли.

Через бої в Світлодарську, Миронівському, Луганському пошкоджено електромережі і частково газопровід.

Нагадаємо, про те, що п'ятеро військових загинули і шестеро отримали поранення в неділю в бою на Світлодарській дузі, ввечері в неділю повідомив штаб АТО. Тим часом журналіст Юрій Бутусов із посиланням на командування батальйону 54-ї бригади написав, що штаб АТО міг занизити кількість втрат. За його даними, загинули шість військових, до 25 бійців отримали поранення. Про 26 поранених повідомило ТСН, кореспондент якого побував у військовому шпиталі, куди доправляють постраждалих бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram