ГоловнаПолітика

БПП "Солідарність" виграв вибори в об'єднаних територіальних громадах

Вибори проходили 18 грудня.

БПП "Солідарність" виграв вибори в об'єднаних територіальних громадах
Фото: Сергей Нужненко

Кандидати від партії «БПП «Солідарність» отримали переважну кількість місць на місцевих виборах, які проходили по всій Україні 18 грудня, повідомляє прес-служба партії.

"За попередніми підрахунками результатів виборів у новоутворені об'єднані громади, які відбулися 18 грудня 2016 року, більшість серед обраних голів ОТГ - це кандидати, висунуті територіальними організаціями партії «БПП «Солідарність», і кандидати, яких підтримувала партія «БПП «Солідарність». Загалом це 96 кандидатів, або понад 67 відсотків від загальної кількості обраних голів", - йдеться в повідомленні партії.

Окрім кандидатів від БПП "Солідарність", перемогу отримали представники ВО «Батьківщина» - 11, «Наш Край» - 2, «УКРОП» - 2, ВО «Свобода» - 2, «За конкретні справи» - 2, «Самопоміч» - 1, Радикальна партія - 1.

Кандидати, які балотувалися за підтримки БПП «Солідарність», перемогли в більшості регіонів. Керівник Секретаріату партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Максим Саврасов зазначив: «Для нас важливо, що БПП «Солідарність» має підтримку по всій Україні - і в західних та центральних, і південних та східних областях, що важливо для єдності країни. Особливо показовим є результат Дніпропетровської, Миколаївської, Житомирської областей».

Явка виборців, як для місцевих виборів, була доволі високою - понад 45%. На думку представників БПП «Солідарність», це свідчить про те, що українці підтримують реформу децентралізації, ініційовану Президентом України.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року відбулося голосування на перших місцевих виборах у 144 об'єднаних територіальних громадах. Обирали 76 сільських голів, 46 селищних голів, 21 міського голову, а також відповідні місцеві ради і 1 старосту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram